Meest gestelde vragen en antwoorden

Uitleg over het funtime systeem, hoe je het beste naar onze livestreams kunt kijken en waar je internet aan moet voldoen. 

Meest gestelde vragen

Tot wanneer kan ik een ticket kopen?

Een half uur voor aanvang start de uitzending, Je ziet dan een flyer van het optreden welke er gaat plaatsvinden. 15 minuten voor aanvang zie je een countdown van 15 minuten naar nul.

Je kunt te allen tijde een ticket kopen, zelfs tijdens de show. Besef wel dat de uitzending niet wordt herhaald. Het betreft een live uitzending Mocht je halverwege inloggen dan kan je alleen de resterende tijd van de uitzending zien. De keuze om wel of niet de uitzendingen live te bekijken, is aan jou.

Wat als ik een fout emailadres opgeef?

Als je een ticket koopt dan krijg je een unieke code toegestuurd naar het email adres welke je hebt opgegeven. LET OP! Maak geen fouten in je email adres want mocht dit gebeuren dan heb je wel de kosten van de ticket betaald maar de unieke code kan je dan niet worden toegezonden. Voor een foutief ingevuld emailadres nemen wij geen verantwoording en wij kunnen dit helaas ook niet voor je herstellen. De kosten zullen in dit geval niet geretourneerd worden.

 

Hoe gebruik ik de unieke code?

De toegestuurde unieke code wordt éénmalig verstrekt. Bewaar deze dus goed.

De code is op verschillende apparaten als mobiele telefoon, tablet, pc, smart-tv enz. te gebruiken.

Maar houdt er rekening mee dat de code slechts op één apparaat te gebruiken is, alleen het apparaat waar je mee inlogt toont dus de uitzending. Dus mocht je besluiten om te switchen van apparaat, om daar opnieuw in te loggen, dan zal dit niet werken. Uiteraard kun je wel vanaf dat apparaat streamen naar een ander apparaat. Je kunt bijvoorbeeld inloggen met je telefoon en de uitzending streamen naar een smart tv.

Hoe zit het met de auteursrechten?

In de ticketprijs zijn de kosten voor auteursrechten inbegrepen.

Wij werken nauw samen met Buma/Stemra, een Nederlandse organisatie voor belangenbehartiging in Nederland voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers op het gebied van muziekauteursrecht. 

Hoe werkt het chatten?

Tijdens de uitzending kan je in de chatbox een bericht sturen naar elkaar maar ook naar de artiest. Dit geeft een leuke interactie. Echter de artiest is niet verplicht te reageren. De berichten worden gefilterd door de regie. De artiest krijgt dus niet vanzelfsprekend jouw bericht te zien.

Houd het tijdens het chatten leuk en gezellig. De regie behoudt zich het recht om vervelende berichten te verwijderen en jou op de chat te blokkeren als je de regels van het fatsoen overschrijdt. Uiteraard kun je de uitzending wel verder bekijken.

Meest gestelde vragen Funtime Systeem, Beeld en Geluid.

Waarom hapert het beeld?

Je kan ervan verzekerd zijn dat wij er alles aan doen om de livestreams op hoogwaardige kwaliteit uit te zenden.

Toch kunnen wij niet voorkomen dat het beeld bij jou  op locatie hapert, niet synchroon loopt of soms zelfs stil blijft staan. Veelal heeft dit te maken met de ontvangst capaciteit van jouw netwerkverbinding.

 

Houd er rekening mee dat jij (of anderen) naast het kijken van de livestream waarschijnlijk ook nog andere dingen online doet, zoals e-mailen, videobellen, surfen en online gamen. Dit kan ten koste gaan van de ontvangst. We raden je daarom aan tijdens het kijken de WIFI van andere apparaten zoveel mogelijk uit te schakelen. Zo creëer je voldoende snelheid om probleemloos van de livestream te kunnen genieten.

Jij kunt jouw laptop, Smart TV of interactieve tv-box via Wi-Fi aansluiten of via een ethernet kabel. Met een ethernetkabel kun je de maximale internetsnelheid behalen, via Wi-Fi niet altijd. Jouw apparaat verbinden met een ethernetkabel kan dus jouw daadwerkelijke internetsnelheid verhogen

Soms komen er ook stoorsignalen van buiten jouw huis. Bijvoorbeeld van een zendmast voor mobiel internet (4G) of digitale tv (DVB-T). Ook kan een stoorbron bij de buren zitten of zelfs in jouw eigen huis. Stoorbronnen in huis zijn vaak apparaten die zelf ook signalen uitzenden.

Veel voorkomende stoorbronnen zijn:

  • smartphones of tablets met 4G
  • draadloze lichtschakelaars
  • babyfoons
  • audiospeakers
  • DECT-telefoons
  • Beveiligingscamera’s

De kwaliteit van het kijken via het 4G netwerk is ook afhankelijk van hoe ver jij je bevindt van de dichtstbijzijnde mast waar jouw telefoon zich mee verbindt of de belasting van deze mast.

Ook kan er sprake zijn van atmosferische storingen in de lucht, ook dit kan de kwaliteit beïnvloeden.

Helaas hebben wij hier geen controle over. Zorg dus voor een stabiele internetverbinding. Mochten er zich problemen voordoen, sluit de stream dan af en log opnieuw in.

Doe dit wel met het apparaat waarmee je de unieke code hebt gebruikt!

De code is namelijk op 1 apparaat bruikbaar, met de toegezonden code inloggen op een ander apparaat zal niet gaan.

Hoe kan ik jullie bereiken?

Via www.funtime-live.nl kan je ons 24/7 bereiken.

Je kan ervan verzekerd zijn dat wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de website bereikbaar is. Toch kunnen wij niet voorkomen dat door omstandigheden geen verbinding is. Check dan s.v.p. onze Social Mediakanalen voor meer informatie.

 

De livestream is niet beschikbaar?

Mocht de livestream niet beschikbaar zijn, dan zal op een nader te bepalen tijdstip de livestream opnieuw worden aangeboden. Uiteraard zullen wij alle klanten hierover informeren en in overleg meerdere opties voorleggen zoals de livestream opnieuw bekijken op het nieuwe tijdstip maar het is ook mogelijk om de ticketprijs te restitueren.

Als de livestream door onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte van de artiest) niet door kan gaan, dan zal op een nader te bepalen tijdstip de livestream opnieuw worden aangeboden. Uiteraard zullen wij alle klanten hierover informeren en in overleg meerdere opties voorleggen zoals de livestream opnieuw bekijken op het nieuwe tijdstip maar het is ook mogelijk om de ticketprijs te restitueren.

De livestream voldeed niet aan mijn verwachtingen qua prestatie van de artiest?

Funtime-Live is verantwoordelijk voor het produceren en aanbieden van de livestream via internet. Funtime-Live is NIET verantwoordelijk voor de inhoud van de livestream.